Een Travellerspoint blog

In 't stille dal.....

...in 't groene dal, waar bloempjes geurig bloeien. Tekst Robbert Long

semi-overcast 21 °C
Bekijk Roma, here we come op zwit.too's reiskaart.

Donderdag, 2 juni 2016, Levico Terme
Direct na de koffie aan de wandel. Dat was mijn voorstel en dat vond Anneke heel bijzonder. Maar ik had weinig trek om de fietsen van het rek te halen voor die paar kilometer. Waarvan de laatste zo stijl is dat je ‘m moet lopen met de fiets aan de hand. Het was best een interessante wandeling en we belandden al snel in de hoofdstraat van Levico Terme.
Een drukte van belang! Het hadden het ook al gezien, maar wisten niet wat het betekende: het is een landelijke feestdag. Dus alles liep op straat. Eerst maar eens een Americano en een Cappuccino, lekker op een terrasje. Zo konden we het voorbijtrekkende volk danig bestuderen. Eén kant van de straat hadden we nog niet gehad en die sjouwden we af. We kwamen langs een bakkertje en die had wel lekker spul waar onze aandacht naar uit ging. Eén verkoopster in de winkel, twee dikke dames met een enorme waslijst lekkere dingen en twee jengelende kinderen. Heb je ’t plaatje? Toen ze eindelijk klaar waren duikt er een Italiaanse man voor ons en probeert z’n bestelling te plaatsen. We zijn het er beiden over eens dat dat niet kan en laten dat luid en duidelijk merken. De verkoopster is duidelijk niet op haar taak berekend, kijkt ons aan met hondenogen met een blik: “Ik kan er ook niets aan doen”. Dat kon ze wel maar durfde ze niet. In koor riepen wij: “Arriverderci” en we marcheerden de winkel uit. Even later vonden we een andere bakker “Ni solo pane” (niet alleen maar brood) met een charmante dame achter de toonbank die ieder jaar een paar meer Nederlandse woordjes wilde leren en dat ook in praktijk bracht.
We hebben ons rondje cultuur gelopen en besluiten naar de camping te gaan voor de lunch.
Helaas neemt vanaf dan de bewolking toe en wordt het een stuk kouder. Vandaag bijna geen regen gehad en bij tijd en wijle lekkere zonneschijn.

Geplaatst door zwit.too 11:01 Gearchiveerd in Italië

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint