Een Travellerspoint blog

'n Rondje Meer

Lago di Levico

semi-overcast 23 °C
Bekijk Roma, here we come op zwit.too's reiskaart.

Vrijdag, 3 juni 2016, Lago di Levico
Bij de documentatie die gratis verkrijgbaar is bij de receptie zat ook een mooi kaartje van het Meer van Levico met een wandelroute er om heen. 7,3 kilometer is het en te lopen in 1,5 uur.
Nou, dat leek me wel wat, je moet per slot van rekening ook aan het welzijn van je nieuwe heup denken. Anneke keek me vragend aan en vervolgens heel blij (als die maar wandelen kan, kijkt ze altijd blij!). Ze had nog wel wat bedenkingen, maar die wuifde ik weg: ik ben geen watje! We vertrekken om 10:45 uur.
Vanaf de camping gelijk rechts af en een stukje langs een asfaltweg lopen. En ja hoor, daar kwam de afslag naar rechts, het bos is. Zo, da’s geen kattenpis! Het barst van de boomwortels en het is uitkijken geblazen. Het ging een aardig eind naar beneden (want daar lag het meer) en het werd er niet beter op. We komen een ander stel tegen, aardig bezweet. Als je door dit stukje bent wordt het een eitje. Nou, dat lijkt mij een goed plan. Maar de praktijk is weerbarstiger. Het pad wordt steeds smaller en steeds drassiger. Totdat we echt door het water moeten. Dat wordt ons te gek. Anneke gaat een paar stappen verder op onderzoek uit en komt tot de ontdekking dat er een deur in die rots zit!!! Op hetzelfde moment bespeur ik een stopcontact. Simpel gezegd: we moeten terug, we zitten hier niet goed. We pikken de draad weer op bij een trap-achtig iets wat ons naar 540 meter hoog brengt. Ook dat pad is bedroevend slecht, maar er lijkt wat verandering ten positieve in te komen.
Het zoeken is naar de plek waar het meer op z’n smalst wordt en waar een stroompje in het meer loopt. Ook daar weer verwarring over: is het hier wel of is het hier niet. We vinden uiteindelijk een fraai bruggetje over een murmelend beekje: dit moet het keerpunt zijn.
En dat was het ook! Het pad verbreedt zich en is verhard. Dan weten we dat we ongeveer 3 van de 7,3 km afgelegd hebben en dat we er nog ruim 4 mogen. Die ruim vier kilometer lopen we in een uur en komen met de tong op de schoenen de camping opsjouwen. Niks geen fanfare, niks geen kinderkoor. Het is even over tweeën.
We zijn knetter kapot! Ja ja, Anneke ook! En waar ik geen last van heb?
Is van m’n nieuwe heup. Die is nu wel ingelopen, denk ik zo.
Om vijf uur krijgen we nog even een plensbui over ons heen, weg plan om alles alvast droog op te ruimen om morgen op tijd weg te kunnen.

Geplaatst door zwit.too 12:10 Gearchiveerd in Italië

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint