Een Travellerspoint blog

Van Austria = Ried

...naar Germany = Salem

semi-overcast 23 °C
Bekijk Roma, here we come op zwit.too's reiskaart.

Maandag, 6 juni 2016, Ried-Landeck-Ried
Om kwart voor twaalf vannacht keken we toch nog even buiten of er toch niet iets van Berg-Feuer te zien was. En wat denk je? Bingo! We zagen een groot zoeklicht, vijf vuurplekken op een rijtje en een brandend kruis of wat daarop leek. We waren dol enthousiast: wij hebben het Berg-Feuer gezien! Een soort euforie als the Green Flash in de Caribbean. Maar dan heel anders.
Vanmorgen kwamen we erachter dat we een van de verduisteringsgordijnen niet dicht hadden gedaan gisteravond. Maar het vreemde was dat we nog nooit zo laat wakker geworden zijn. Het is schitterend weer met veel zonneschijn. Iedereen blij!
We hebben maar wat boodschappen in de buurt gedaan en de tank volgegooid voor € 1,219/liter.
Da’s toch € 0,40/ltr goedkoper dan in Italië. De moeite!
Na de lunch moesten we maar een einde rondrijden in het vreselijk mooie landschap. We kwamen terecht in Landeck en da’s tevens een stukje op weg van onze route voor morgen.
We hebben een ijscoupe gegeten in Landeck waar je een beer een half uur mee bezighoudt!
Kun je nagaan hoe wij aan het smikkelen waren. Dezelfde weg terug en precies op tijd op de camping voor het happy hour. Ondertussen loopt de camping aardig vol.

Dinsdag, 7 juni 2016, Salem (D)
We gaan vandaag een stukje verder richting Noord. Hebben we gisteravond besloten.
Ik heb een internet voucher gekocht van € 3,- voor wel een heel uur toegang, mits niet meer dan 35 mega bite. Ik vind dat oplichting. Nog erger werd het dat ik het spul op m’n laptop niet aan de praat kreeg en op de tablet wel. Maar daar heb ik m’n blogs niet staan! Voucher ingeleverd en met moeite m’n centjes teruggekregen!
Het is prachtig weer en om half tien staan we klaar om te vertrekken naar Salem, dat ligt 9 kilometer boven de Boden See tussen Friedrichshafen en Überlingen. De truc is om zonder vignet door Oostenrijk te komen. Dat kan, hebben we gehoord, maar het is oppassen geblazen dat je niet per ongeluk een vignetteweg oprijdt, want ze staan er klaar voor.
(Boete € 340,- hebben we gehoord, i.p.v. een vignet van 10 dagen voor € 8,80!)
Hoe ging het? De rit naar Landeck kenden we van gisteren, maar direct erna ging het bijna fout. We zagen de controle staan maar we konden en moesten er ook af. We moesten de 12 hebben naar Imst en daar kwamen we ook. Dan naar Nassereid, waarna vanzelf de Fernpass volgt met een geweldig uitzicht op de Zugspitze. Dan volgen Reutte en Füssen (en dat is Duitsland!) en daarna willen wij de A980 op richting Lindau en Friedrichshafen, maar dat wilde Mia niet en bleef ons terug sturen naar haar route. Een giga regenbui was ons deel: knetterharde druppels en heel veel ook!)
We hebben volhard in ons plan en kwamen via voornoemde plaatsen en nog wat klein grut in Salem aan. De camping lijkt compleet vol maar Elke zegt dat we zelf maar een plekje moeten zoeken. Dat doen we en we vinden een keurig recht plekje onder 1 boom op het speelveld van de camping. We zijn niet de enige, maar niemand stoort zich eraan.
De fietsen zijn van het rek af: we kunnen op de fiets naar het toiletgebouw! Vandaag 255 km’s afgelegd in wisselende omstandigheden qua weer, maar ook qua landschappelijke schoonheid!
We zijn in Duitsland!

Geplaatst door zwit.too 8:53 Gearchiveerd in Duitsland

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Per fiets naar het toilet??
Hoe ver is dat dan wel niet?

door TonenSuzan

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint