Een Travellerspoint blog

Bij de Bodensee

..en vast in de klei

rain

Woensdag, 8 juni 2016, Salem, Stockach, Salem
Regenen dat het een lust was vannacht: het kletterde erover. We sliepen er niet minder om. Maar tegen opsta-tijd is het lekken van de hemel opgehouden. We willen graag naar Stockach want daar zit een grote caravan- en kampeertentverkoper waar we in 2012 ook al eens geweest zijn. Onderweg komen we een Camperverkoper tegen met een showroom van allemaal onderdelen. We zijn in Rome onze tankdop van de caravan verloren en sindsdien zoek ik er al naar. ’n Sjieke tent, dat zagen we zo. Personeel strak in het pak en heel druk doende. Tja, en dan zie je een paar zwervers in korte broek en sandalen niet staan. Viel Erfolg wensten we ze nog . Ze keken er niet eens van op!
De Caravan- en Camperverkoper in Stockach dacht er anders over en had binnen de kortste keren in de gaten wat we zochten. Voor €16,00 hebben we een stukje plastic wat de zaak stofdicht afsluit.
Terug naar Salem voor de lunch en om te zien of ik de website bij kon werken. Lunchen lukte maar websitebijwerken, ho maar! In de gauwigheid zag ik een berichtje van Berry langs komen. Zij zijn op maandagmorgen vertrokken uit Salem en wij zijn er ’s middags aangekomen. Jammer dat we elkaar hebben gemist. Na de lunch op zoek naar een supermarkt en dat viel niet mee. Maar.. toch weer geslaagd. Het gaat om ong. 18:00 uur ook weer lekker regenen.
Een Nederlands camperaar moet z’n camper door een trekker eruit laten slepen. De bodem is hier vette klei met een randje gras erop. We blijven hier morgen ook nog. Schloss Salem schijnt erg mooi
te zijn.

Donderdag, 9 juni 2016, Salem
’t Was feest vanmorgen! Het heeft vannacht een paar uur geregend en dit deel van de camping heeft een beetje last van de onderliggende zware klei. Een camperaar heeft ‘m gistermiddag precies neergezet op een plaats waar z’n voorganger er ook uit getrokken moest worden. Slim.
Uiteindelijk met veel man aan het duwen wisten we ‘m er met z’n allen uit te krijgen!
Volgend voorval: er staat een heel grote Engelse dubbelasser die ook weg wil. Het loopt allemaal rustig en relaxed. Hij pikt in z’n eentje de caravan van 2000 kg achter z’n Kia 4WD die wel 3,5 ton mag trekken. Zijn vrouw (Dianne) gooit haar handtas op de bestuurdersstoel en gaat verder met de caravan. Beiden gooien ze de portieren dicht, niets aan de hand.
Totdat de KIA piep-piep zegt en op slot schiet. Hé, da’s ook toevallig, dat doet die van ons ook wel eens. Maar goed, ze staan klaar om te gaan rijden, maar helaas, de sleutels zitten in de afgesloten auto. Je voelt ‘m al: er is er maar een die dit oplossen kan…. Me, moi und ich!
De sleutels lagen in de console dus moest er een redelijk stevig stukje draad komen om ze daarvandaan te vissen.
En daar leerde ik weer wat. Want om te slap/dun koperdraad dikker/ steviger te maken, moet je het opwinden!!! Mijn boormachine aan de ene kant en iemand met de combi-tang aan de andere kant.
En dan maar draaien, daarmee maak je de draad sterker en dikker: perfect plan!
Na enig gepruts kreeg ik de draad, begonnen er twee mannen de deur open te wrikken en was ik in staat met enig geduld de sleutelbos te pakken te krijgen. Dat was kunstje #1. Nu moest de hele bos sleutels nog door de deurkier gerommeld worden. En dat moest in een keer goed anders waren ze niet meer te zien en te pakken onder de stoel. Met wat synchroon duwen en trekken ontstond een passend gaatje en haalde ik vol trots de sleutels naar buiten!
Dat er daarna nog een wiel blokkeerde was een minor problem en middels wat poken aan de handrem op te lossen. Een blij 80-jarig stel reed weg.

Geplaatst door zwit.too 12:00 Gearchiveerd in Duitsland

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint