Een Travellerspoint blog

Rap richting Noord

....nooit meer Karlsruhe, wel Ahrbrueck

sunny 23 °C
Bekijk Roma, here we come op zwit.too's reiskaart.

Vrijdag, 10 juni 2016, Karlsruhe
In Salem was de camping nog drijfnat. Maar met behulp van de mover kreeg ik ons huis naar een droger plekje en kon zo de Kia er voor zetten. Oh ja, hou je vast: we reden om 08:50 uur van de camping af. Binnen de kortste keren scheen de zon uitbundig en schoten we lekker op naar het noorden. Op de 81 voor Stuttgart begon het al een fors beetje drukker te worden. Dan buig je af naar de 8, richting Karlsruhe en daar ging het pas goed fout. Een grote file!
Hadden we aanvankelijk nog een beetje hoop voor 12:00 uur op de camping te zijn, dat ging niet meer lukken. Dan blijkt dat de camping vanaf 13:00 uur gesloten is, er gloort weer hoop. Maar ook dat feest gaat niet door: de files en wegwerkzaamheden zijn sterker dan onze wil! Om 14:10 uur staan we als eerste voor de poort die om 15:00 uur open gaat. Ongelofelijk.
Nog ongelofelijker vinden we het feit dat er helemaal geen WiFi signaal is! Maar goed, het is prachtig weer, we kunnen nog wat boodschappen doen en verder genieten we van de zon.
Het is nu 21:10 uur en mijn schrijverspakje bestaat uit polo en korte broek. Da’s alles.
Afgelegde kilometers – 255 stuks

Zaterdag, 11 juni 2016, 53506 Ahrbrück, Rheinland-Pfalz
We reden om 08:55 uur van de camping af. Gelukkig herkende ik nog een stukje route van 3 jaar geleden en kwamen we op de snelste manier op de autobahn terecht. Sterk staaltje navigeren van Mio. ’t Was niet anders dan A-wegen en waar we wezen wilden, de A61 hadden we dan ook rap te pakken. Maar vanaf dat punt moesten we nog bijna 30 kilometer naar de camping! Dat is natuurlijk nooit lekker, want meestal moet je ook weer terug naar diezelfde autobahn. Maar… de weg was heel aantrekkelijk. Glooiend, klimmend, z-bochten: het zag er mooi uit.
In het dorpje Ahrbrück vonden we de camping onmiddellijk. Wat een plaatje! Mooi onderhouden, mooie, ruime plaatsen, sanitair om door een ringetje te halen!
Van de eigenaar hoorden we dat er wel meer kampeerders de camping van het zuiden aanstuurden en dan die 30 kilometer moesten overwinnen. Maar het goede nieuws is, dat we morgen de camping aan de andere kant verlaten, ongeveer 15 kilometer rijden en dan weer op de A61 zijn om richting huis te rijden.
In het plaatselijke restaurant op de camping was het druk en da’s meestal een goed teken. Lekker gegeten en een goed glas Riesling erbij. We hebben vandaag 266 km er opzitten in prachtige omstandigheden.
Morgen het laatste stukje naar huis en dan zit deze trip erop.

Geplaatst door zwit.too 12:03 Gearchiveerd in Duitsland

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint