Een Travellerspoint blog

Missie mislukt

sunny 26 °C

Donderdag, 26 mei 2016, Passignano sul Trasimeno
Vannacht lekker doorgeslapen. Maar we wilden ook een beetje op tijd bovengenoemd plaatsje verkennen. Op een heel gebrekkig klein toeristenkaartje had ik gezien dat, om boven te komen, er een paar heel scherpe bochten moesten worden genomen. Dat betekent dan dat er gestoken moest worden. Bloedstollend, maar leuk om te doen!
Waar het ons om te doen was, een soort kasteel boven op de berg, was gesloten. Ach, de campings stromen vol maar het seizoen is nog niet begonnen! Snap jij het?
Dan maar een lekker stuk doorwandelen berg op met een nog mooier uitzicht op Lago Trasimeno. Er stonden ook nog een paar leuke stulpjes met dat zelfde mooie uitzicht!
Weer beneden in het stadje zagen we een aantrekkelijke gelateria met verrassende soorten ijs. Lekker. Op de camping wordt het onderhand steeds drukker. Het aantal verschillende nationaliteiten neemt ook toe. Na de lunch moest het er toch echt van komen: Anneke MOET zwemmen in buitenwater anders is een vakantie niet compleet. En aldus geschiedde. Ze vond het ook nog lekker ook, zei ze. Ik geloof dat nooit zo. Het zwembad is kennelijk ook ingewijd: er heeft een Engelse dame in gezwommen (aan de linkerkant) die daarna in het meer zwom en dat veel lekkerder vond.
Vandaag de hele dag heerlijk weer met een graadje of 26 C.

Geplaatst door zwit.too 12:00 Gearchiveerd in Italië Reacties (0)

Prachtig weer

Zwembad bijna klaar, WiFi helemaal.

sunny 25 °C
Bekijk Roma, here we come op zwit.too's reiskaart.

Woensdag, 25 mei 2016, Passignano sul Trasimeno
Er staat niets bijzonders op het programma. En aangezien het mooi weer is vinden we dat geen probleem. Er wordt hier op de camping hard gewerkt aan het nieuwe zwembad en wat wellicht nog interessanter is: aan verbetering van het WiFi gebeuren. Zodra alle mannetjes en laddertjes verdwenen zijn is het WiFi signaal helemaal lekker!
Vanmiddag hebben we ons maar eens lekker ingesmeerd met zonnebrandolie om een mooi tintje te bewerkstellen. Ondertussen hebben we ook de WiFi-code van de buurcamping georganiseerd.
Morgen willen we de buurt een beetje beter leren kennen.
Koffietijd!!!

Geplaatst door zwit.too 11:33 Gearchiveerd in Italië Reacties (0)

Van gemier naar perfect

Het beste wifi-signaal ooit op een camping!

sunny 24 °C
Bekijk Roma, here we come op zwit.too's reiskaart.

Dinsdag, 24 mei2016, Siena
We hebben het plan opgepakt om naar Siena te gaan. Dat ligt zo’n 80 kilometer van Passignano sul Tracimeno af. We vinden het niet zinvol om op een dag de caravan te verkassen voor een afstandje van 80 kilometer. We vonden een mooi illegaal parkeerplekje, waarvan we hoopten dat het niet zou opvallen dat we daar stonden. Te voet togen we Siena in en volgden de bordjes: Piazza del Campo.
Dat is een bijzonder plein. Het grondplan is een gigantisch grote Jacobs Schelp. Er staan allerlei mooie gebouwen omheen. Twee keer per jaar vindt er en bijzonder spektakel plaats: de Palio.
Wat is het? Een soort paardenrace maar dan anders. Siena heeft 17 districten met allemaal hun eigen vaandel. Op 2 juli en 16 augustus vindt de Palio plaats. Het gaat tussen 10 ploegen (districten) die om de winst strijden. 7 districten vallen af want er kan niet met meer dan 10 paarden en jockeys geracet worden. Iedereen komt aan de beurt. Het Piazza del Campo is dan een grote racebaan: in het midden staat het publiek schouder aan schouder en buik aan buik. Met het neerlaten van het starttouw schieten de paarden met hun jockeys er van tussen. Het parcours is bedekt met een laagje zand en dat kan twee effecten hebben: depaarden glijden erop uit of ze hebben er een beetje houvast aan. Op internet kun je onder Palio Siena wel filmpjes vinden.
We hebben op een terras aan de koffie gezeten en het gekrioel aanschouwd: prachtig.
Leuke straatjes doorkruist en uiteindelijk de auto ook weer gevonden, Helemaal heel en geen prentje op de ruitjes. Terug bij de camping hebben we een supermarkt opgezocht en boodschappen gedaan.
Van Ton kreeg ik een berichtje over het weer aan de praat krijgen van een laptopaccu. Hij had twee opties en optie 1 was de eenvoudigste: accu eruit en accu er weer in.
Wat denk je? Bingo!! Hij doet het. Hartelijk bedankt, Ton, Kanjer van me!

Geplaatst door zwit.too 4:47 Gearchiveerd in Italië Reacties (0)

Geklier met internet

...een hele hoop informatie

all seasons in one day 22 °C
Bekijk Roma, here we come op zwit.too's reiskaart.

Dinsdag, 17 mei 2016, Roma, Lazio
Mooi weer toen we vanmorgen klaarmaakten voor vertrek. We namen afscheid van Anja en Rienus: ze maken nog een rondritje door de omgeving. (Dat schijnen meer mensen te doen, moeten we ook eens aan denken).
20 voor 11 gingen we op pad richting Rome. De GPS gaf aan dat het 160 kilometer zou worden en daar gaan we dan ook maar even van uit. De wegen waren weer niet best en het was redelijk druk. Voor de tolweg (een klein stukje) betaalden we €6,-.Ons doel was Camping I Pini, Via delle Sassete 28, 00065 Fiano Romano. Vanwaar deze uitgebreide omschrijving, meneer Koster? Wel, omdat mijn broer, Dhr Roel Koster, jaren geleden ook op deze camping heeft gestaan en die beviel toen goed. Vandaar. We waren voor enen reeds ter plaatse om te vernemen dat ze slechts 2 dagen een plek voor ons hadden, daarna was alles vol! Zo, da’s de eerste keer dat ons dat overkomt. De receptionist
wist ons de naam en het adres te vertellen van een andere camping, niet te ver weg, ook in Rome, die wel plaats had. Het was slechts 22,5 kilometer verder, dwars door een voorstad van Rome heen!
We werden hartelijk welkom geheten en op een afstand zag het er allemaal erg netjes en leuk uit. Ware het niet dat er de afgelopen week bakken regen waren gevallen en dat de halve camping blank had gestaan. Ook nu nog was het zoeken naar droge plekjes. We vonden er een. Qua zon niet geweldig, maar vanaf morgen gaan we heel blij zijn met schaduw: het wordt erg warm eindelijk!

Woensdag, 18 mei 2016, Camping Tiber, Roma
’t Was koud vannacht en de rust die we gisteren hadden, was vanmorgen vroeg verdwenen. Jammer, maar er schijnt een fabriek aan de andere kant van de Tiber te staan, die met verkeerde wind, een beetje geluid produceert.
Ook de te verwachten hoeveelheid zon viel bitter tegen zodat Anneke opmerkte te willen verkassen.
Ik juich dat soort klussen altijd toe en begin onmiddellijk actie te ondernemen. Vlak bij en redelijk droog, vonden we een ander stekkie waar we de zaak weer opgebouwd hebben. Ben je toch mooi de hele ochtend mee bezig. Bij de receptie gevraagd waar een supermarkt van enige importantie was en dat bleek 3,5 kilometer verder op te zijn. (we kregen een strookje papier met naam en adres erop, invoeren in de GPS en gaan.) Wat een perfect voorbeeld van gastvrijheid!!!
We hebben de super gevonden en de nodige inkoopjes gedaan.
Geluncht en rond de caravan bezig geweest. We hebben besloten morgen naar het Vaticaan te gaan, iedereen raadt het af, het schijn zo onwijs druk te zijn (40 miljoen bezoekers per jaar!), maar goed, we zijn er nu toch, maar eens zien hoe we wat mee kunnen krijgen van dit circus.
Voor €5,- p/p brengt een busje van de camping je naar Vaticaanstad, om 08:30 uur en pikt je om 17:30 uur op dezelfde plek weer op. Ik denk dat we dan de pijp wel uithebben.
Vervelende dingen komen altijd op vervelende momenten. We hebben er een. De accu van de laptop laadt niet meer op, ik hang dus constant aan een snoertje en toch neemt de capaciteit af. Ik denk dat de accu aan gort is, maar mocht er iemand zijn die een andere mening heeft: laat maar horen.
’t Was vandaag veel te koud vergeleken met de weersverwachting, dus zijn we benieuwd wat het morgen wordt.

Donderdag, 19 mei 2016, Vaticaanstad
Het busje zat stampvol en vertrok precies op tijd naar een plaza vlak bij het Vaticaan. Na een kleine drie kwartier werden we gedropt en gewezen hoe we bij de ingang moesten komen.
En daar begint het feest: gidsen bieden hun diensten aan! Ze brengen je langs de grote rijen en je krijgt gegarandeerd alles te zien. Het kost wel een beetje maar dan heb je ook wat!
Hoe het ging. We stonden uiteindelijk met zes Nederlanders bij 1 gids. Ik mocht de onderhandelingen doen vanwege talenkennis en zo wie zo m’n slechte inborst.
Eén echtpaar haakte af vanwege de prijs.
Na lang gemarchandeer kwamen we met z’n vieren (met Joop en Corrie) op de prijs van een kinderkaartje a €41,-. Per persoon! Duur? Ja! Z’n geld waard? Ik denk van wel. We hebben alle highlights gezien en dat zijn er wat en we hebben een hele hoop info via ons oordopje naar binnen gekregen.
Hoe vat je een bezoek aan het Vaticaan en Vaticaanstad samen? Uitgebreide zalen met beelden van goden, halfgoden, keizers, maar ook twee zalen met alleen maar beelden van beesten.
Gangen vol met wandkleden van giga afmetingen. Dan weer beelden, beelden…..
De Sixtijnse Kapel was ons door de gids aan de hand van foto’s al uitgelegd en dat was maar goed ook.
De Kapel staat werkelijk volgepropt met mensen met omhoog klievende adamsappels, want het gebeurt allemaal op 21 meter hoog recht boven je. Maar de kleuren, de afbeeldingen, de vormen: zo mooi! Sandro Botticelli, Domenico Ghirlandaio en Pietro Perugino zijn begonnen met het beschilderen van de Kapel, waarna in 1508 Michelangelo de opdracht kreeg om de 500 vierkante meter van het plafond te beschilderen. Kun je je het voorstellen? Liggend op z’n rug, boven z’n hoofd schilderend? Wat een opgave! Dan ben je inmiddels vlak bij de uitgang en de gids waren we ook al kwijt terwijl we een radio-ontvangertje om onze nek hadden hangen met een tientje borg! Shit.
Maar we wisten waar we de radiootjes in konden leveren, dus op pad.
Dat op pad duurde drie stappen toen was Anneke haar toestelletje al kwijt. Ja nee, je kreeg een voucher en dan kon je je geld halen waar we toch al van plan waren die dingen in te leveren. Drie man hielden de poot stijf tot hij aanbood mee te lopen naar het kantoor. Na enig geratel in het Italiaans kregen wij de centjes en zij de radio’s.
We liepen een beetje rond, sfeer proevend, toen ik me realiseerde dat we het St Pieter Plein nog helemaal niet gezien hadden. Nou, dat was gauw gevonden en we hebben er een tijdje om ons heen staan kijken. Er stond een ellenlange rij mensen die nog naar binnen wilden, er kwam nog een processie langs die ook wat wilde, een selfiestick verkoper moest mij hebben maar ik moest niets van hem hebben. (Hij vroeg €5,-, ik bood een euro en vervolgens vroeg ie €2,- en ik bood nog steeds die €1,-: dat werd niks en dat was de bedoeling).
We hebben onderweg naar onze bus nog even wat vocht naar binnen gewerkt en nog wat kwinken geslagen. Wij hebben de pijp aardig uit en vandaar dat we om 22:30 uur in onze sarcofaag lagen.
Wat een indrukken, wat een impressies. Om precies 17:30 uur werden we opgepikt en in een aardig tempo ging het op de camping aan.

Vrijdag, 20 mei 2016, Roma, Camping Tiber
We hebben allebei slecht geslapen wat mede veroorzaakt werd door de vermoeienissen van gisteren. Het gekke is dan dat we dan vroeg wakker zijn en niet meer in slaap vallen. We hebben dus vandaag een rustdag met boodschappen en geld halen.
Nog een paar pechjes: de GPS scheen er in eens geen zin meer aan te hebben en m’n laptop doet ook meer fout dan goed. Verder is de WiFi ontvangst slecht tot zeer slecht en ben ik niet in staat om blogs en de website bij te houden.

Zaterdag, 21 mei 2016, Oostoever van de Tiber
We stonden om half acht op want we wilden op ons gemak de bus halen van kwart voor tien.
Dat lukte: bus 020 bracht ons van de camping Tiber naar het Primo Porta treinstation. Er komt me toch een oud, volgespoten lijk aanrammelen, niet te geloven! Deze trein bracht ons naar het Metro station Spagna vlak bij het Piazza di Popolo. Hier vind je de wereldberoemde Scalinata Trinita dei Monta. In Nederland zeggen we Spaanse Trappen die onder de kerk Trinita dei Monti liggen. Voor die trappen ligt een eeuwen oude fontein: de Fontana Della Baracchia. Iedere willekeurige Feijenoord hooligan kent ‘m. Cultuur barbaren!
Er is kennelijk flink betaald om de Baracchia weer te restaureren, zodat ook maar besloten is om de Spaanse Trappen aan te pakken: het geld was er nu toch.
In de Trinita dei Monti hebben we twee kaarsjes aangestoken.
Het volgende doel was de Trevi Fontein. Dat was een leuk eindje wandelen door een oude buurt van Roma. Wij vonden het erg mooi. Maar dan, maar dan, dan kom je de hoek om van de Via della Due Modelli en sta je oog in oog met de Trevi Fontein. Het stelt Neptunus voor op een schelpenwagen getrokken door vier paarden. Deze hele fontein zit tegen het Pilazzo Polli gebouwd.
Het is een traditie een muntje met je rechterhand over je linkerschouder te gooien zodat je zeker weet ooit terug te komen in Rome.
Het was niet druk, nee, het was onwijs druk! Je kon bijna niet bij de fontein komen: rijen dik.
We vonden het een ongelofelijk mooi standbeeld! Anita Eckberg, Sofia Loren, Roger Moore, Brigit Bardot en veel andere filmacteurs hebben hier ooit in deze fontein gestaan omdat het in het script stond.
Nadat dit fraais een beetje ingedaald was , herpakten we ons en wandelden verder om uit te komen bij de Colonna Traiana, een mooi bewerkte Obelisk die weer vlak bij het Monumento a Vittorio Emanuelle II staat. Ook zo’n geweldig mooi gebouw versierd met paardenbeelden en een standbeeld van Viktor Emanuelle zelf. Achter dit gebouw vonden we de Arco di Tito. Een grote bende van restauratieprojecten en niets van te herkennen. Wel interessant. Maar we wilden naar het Colosseum. We hebben het gezien om 16:00 uur vanaf de buitenkant. Er stonden lange rijen buiten en binnen was het niet anders. We zijn dus niet binnen geweest. En dan moet je terug!
Vanaf Colosseo. De Blauwe lijn naar Termini, daar overstappen op de Rode lijn naar Spagna. Dan naar buiten en de trein naar Prima Porta opzoeken, 12 stations later zijn we er.
Dan moeten we bus 020 weer hebben en even later zijn we dan op de camping. Het is vandaag fantastisch weer geweest en nog steeds is het lekker warm. We hebben nog maar even een paar slagen gezwommen en een frisse douche genomen. We zijn er weer klaar voor. Morgen willen we verder.

Zondag, 22 mei 2016, Passignaro sul Trasimena.
Onze Nederlandse buren waren voor half negen op weg naar de bus op het Vaticaan. Ze hebben een bezoek gepland in de Friezenkerk in Vaticaanstad. De andere buren is een stel met een serieuze terreinwagen a la Paris – Dakar-uitvoering en die wilden ook weer eens verder. Het apparaat is heel groot en heel hoog en ongelofelijk sterk. Ze hebben heel Amerika doortrokken van Alaska naar Tierra del Fuego (Vuurland), het zuidelijkste deel van Zuid-Amerika. Verbruik van dit beestje: 1 liter op 4 kilometer!
Vlak voor ons vertrekken ze. Wij zijn ook klaar en trekken er vlot achteraan. Voor tienen rijden we de poort uit van Camping Tiber in Roma.
We wilden wel zo veel mogelijk Auto route vermijden en ook leuke dingen zien onderweg. Het is geweldig mooi weer voor motorrijders en wielrijders + het is zondag: de cocktail staat klaar:
Brullende motoren gieren om ons heen en
Uitwaaierende fietsers breeduit op de weg.
De route gaat van Rome via de A1 naar de SR79 en die loopt langs/door Monteleone, Rieti, Terni en Narni naar de A1/A35. Een klein stukje maar en dan slaan we weer af naar de SS448 naar Todi, Deruta en Perugia. Via de SS75B komen we door Perugia en zien het Lago Trasimena aan bakboord. We vinden de camping makkelijk en zien dat er vele Nederlanders zijn. Verder Duitsers, een enkele Scandinaviër, Belg, Oostenrijker en een Engels stel. We hebben een kleine 200 kilometer gereden en waren om half twee op de camping in Passignaro sul Tracimena.
De Mio heb ik ook weer aan de praat gekregen, waarschijnlijk doordat ik alle bewaarde way points eruit heb geknikkerd. Het handvatje van de hordeur is ook weer gemaakt en de watertankdop die ik waarschijnlijk vergeten ben op de vorige camping heb ik als nood vervangen door een plastic plaatje zodat dat het vuil tegen houdt.
Ook hier is internet waardeloos. Zo doen hun best maar niets werkt goed.

Geplaatst door zwit.too 11:02 Gearchiveerd in Italië Reacties (0)

Ooit van Gubbio gehoord?

Wat een feest en wat een leuke plaats

sunny 21 °C

Zondag, 15 mei 2016, Gubbio.
In Venetië hadden we van een paar camperaars gehoord dat er ieder jaar op 15 mei een groot feest is in Gubbio.
We hadden het erover met Anja en Rien en die wilden er ook wel heen. Rien bood aan te rijden. We waren mooi op tijd maar wisten niet waar en hoe de processie zou lopen/rennen.
Het heet Festa dei Ceri en heeft een heel lange traditie. In de lokale katholieke kerk staan drie “kandelaars”. Iedere kandelaar heeft zijn eigen kleur dragers. Deze kandelaars wegen alles bij elkaar 400 kg per stuk en worden door 20 man rond gesjouwd.
Ze worden gedemonteerd door de kerkdeur naar buiten gebracht en daar worden de drie kandelaars en hun draagbaar in elkaar gezet. Als ze klaar zijn moeten ze nog opgericht worden want ze liggen horizontaal. Dat oprichten gaat razend snel en dan moeten er onmiddellijk een paar rondje voor de kerk gerend worden. Duwend en trekkend stuiven ze in het rond en ondertussen worden er steeds mannen gewisseld. Spectaculair. Dat er geen dooien vallen vinden wij heel bijzonder want er is me een gedrang en geduw, bar en boos.
Eerst maar eens koffie en dan kijken waar we ons op moesten stellen. We stonden in een zijstraatje bij de Piazza waar het rondrennen plaats moest vinden. En verwachten dat ze (de kandelaars) bij ons langs zouden komen. En dat gebeurde ook en wat ging dat hard! Het sleurde naar beneden. Als er daar iemand zou vallen zou die gelijk vermorzeld worden! We hebben drie ambulances vlakbij stand-by zien staat. Ambulance bellen? 113 oproepen! Toen het wat rustiger werd in de smalle straatjes hebben we nog een stuk gewandeld en oh wat een mooie straatjes en doorkijkjes.
Er is geen druppel regen gevallen terwijl de neerslagkans 90% was!!
Om half vijf waren we weer terug op de camping en spraken we af om om 7:00 uur een hapje te gaan eten in het camping restaurant. Ook dat smaakte weer uitstekend en we kijken terug op een heel bijzondere dag!

Geplaatst door zwit.too 2:50 Gearchiveerd in Italië Reacties (0)

(Berichten 16 - 20 uit 50) « Pagina 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 »