Een Travellerspoint blog

Assisi lukt even niet

all seasons in one day 18 °C

Zaterdag, 14 mei 2016, Assisi
Het weer ziet er beroerd uit. Dan weer een plukje felle zon en dan komt de regen met bakken uit de hemel. De temperatuur vliegt dan ook naar beneden. We hebben ons dus maar een keer omgedraaid voordat we ons buiten waagden. Na de koffie, op het gemakkie, hebben we de fietsen ten tweede malen van de caravan afgehaald. We hadden er twee plannen mee: A: we fietsen naar de supermarkt en B: we fietsen naar Assisi. Op ca 11 uur zaten we op onze stalen stokpaardjes richting supermarket.
Het begon onderweg aardig te dreigen (zwarte wolken) zodat we nog maar een tandje hoger staken en de trapondersteuning werd naar 8 opgeschroefd. Met een paar druppels waren wij ook alweer geheiligd/ gezegend. Mooie supermarkt, nette gangpaden, keurig personeel en tevreden andere klanten. We hebben wat vers voer ingeladen en andere missende zaken. Eenmaal buiten even rustig aan tot de druppels een beetje kleiner worden en we verder op het fietsje kunnen.
Vlak bij de camping, op de driesprong, worden we aangehouden door de politie. mooie kans om te vragen hoe, waar en wat Giro d’Italia langs zou komen. Twee kilometer verderop was het antwoord. Laat ook maar zitten. Inmiddels weer veel regen en wind.
Assisi bezoeken wordt het ook niet: het weer is te onvoorspelbaar: we blijven thuis!
Anja en Rinus komen terug van Giro bekijken. Dit is absoluut hun laatste keer naar een live fiets- wedstrijd. We hebben gevieren maar weer een eind aan de dag gebreid, weer gezellig.

Geplaatst door zwit.too 11:46 Gearchiveerd in Italië Reacties (0)

GIRO d'Assisi

all seasons in one day 17 °C

Vrijdag, 13 mei 2016, Assisi, Umbria
Gisteravond hebben we de luifel ingehaald en het kleed voor de tent ingepakt: het zag er erg naar regen uit en dat bleek ook te kloppen. Alles was nat buiten. Toch waren we al vroeg aan de gang om weg te komen. Het lukte om om half tien te rijden. We willen, zoals je hierboven kunt zien, naar Assisi. Daar hebben we mooie dingen van gehoord en op zondag willen we naar Gubbio voor een 1x per jaar spektakel (we komen erop terug) wat we graag willen zien. De kaart van de ANWB gaf eigenlijk geen uitslag over hoe je het best kon rijden van San Marino naar Assisi dus lieten we ons leiden door Mia.
Bij de eerste kruising, we hadden al 213 meter gereden, zei Mia dat we rechtsaf moesten. Anneke daarentegen zei: links af. Ik volg dan natuurlijk Mia en die bracht ons op de meest fantastische weggetjes met de meest fraaie hellingen.
We reden eerst richting Rimini en daarna naar Cesena. Het stukje autostrada kostte €3,40. Dan gaan we richting zuid en komen o.a. langs Sarsina, Bagno Romagna en Sansepolcro. De weg is vreselijk. Het barst van de baten en een beetje doortreinen levert een bende op in het interieur. Dan Citta di Castello, Umbertide en daarna volgt Perugia alwaar Assisi aangegeven staat. We vinden de camping feilloos en het is nog geen 13:00 uur (om 09:25 u vertrokken!) met 219 kilometer gerammel achter de kiezen. Leuke ontvangst, we mogen zelf een plaatsje uitzoeken en doen dat dan ook maar snel, want ik heb toch een beetje de pijp uit van dit ritje. We staan in de buurt van Rinus en Anja maar die zijn uithuizig.
Het is inmiddels 21:00 uur. Het werk van een blogger houdt nooit op. We hebben gezellig met Anja en Rinus geborreld en ervaringen uitgewisseld. Ook zij hebben een slechte trip achter de caravan. Ze hebben wel een totaal andere route gereden, met minder km’s maar met veel meer tijd. Het kan verkeren.

Vermeldenswaard:
--In Huissen kwam de Giro d’Italia vlak bij ons langs. Morgen komt diezelfde Giro hier langs de camping!!!! We zijn benieuwd wat voor overlast dat gaat geven.
--Een Duitse caravan komt aanrijden, bij ons in de buurt stappen man en vrouw uit, inspecteren de plek die ze in gedachte hebben en besluiten: dit moet het worden. Vati stapt weer achter het stuur en komt aanrijden. Het blijkt dat Mutti de deur eigenlijk aan de andere kant wilde hebben en daar had ze wel gelijk in, gezien de harde wind uit de verkeerde hoek. Vati rijdt een rondje en komt op precies dezelfde manier weer aanrijden: de deur weer verkeerd! Mutti zegt er wat van en Vati sprint ervan door. Dit plekje wordt het niet!
--Zomaar, ineens zijn er een hele hoop huurtenten bezet en er zijn kleine tentjes neergezet. Er klinkt gitaarmuziek en het wordt ons duidelijk: sektarische gezangen doorklieven het zwerk.
De kleine en zeer kleine kinderen hebben het druk met elkaar en maken aardig wat lawaai.
Het zal allemaal wel met Assisi te maken hebben, wellicht is dit voor hun een bedevaartuitje.

Geplaatst door zwit.too 12:28 Gearchiveerd in Italië Reacties (0)

Op de rots van San Marino

sunny 20 °C

Donderdag, 12 mei 2016, San Marino
Wat me gisteren is opgevallen maar wat ik vergeten ben op te schrijven, was, dat er in de supermarkt zoveel kleine mensjes rondliepen. Sommigen zelfs met kinderboodschappenkarretjes! Ik stak er zo’n 30-40 cm bovenuit, maar zelfs Anneke viel het op dat we een stuk groter waren dan de gemiddelde San Marinees. ’s Avonds zijn we uit eten geweest bij de Camping Pizza Boer. En dat was een hele goeie, want het barstte van de autochtonen en niet alleen kampeerbadgasten. Lekker flesje wijn erbij en dat maakte de dag af. Op tijd in de kooitjes.
Rinus en Anja zetten de wekker om zeven uur en rijden gewoon om half negen. Zo ook nu.
Vandaag wilden wij met openbaar vervoer naar de top van San Marino. De oude stad boven op een rotspunt. Drie torens, 30 restaurantjes en 300 taks free verkopers. Prachtige vergezichten met bij helder weer zelfs een blik op Kroatië. We hebben wat af lopen slenteren straatje op en straatje af. Bij een prettig ogend restaurantje een hapje geluncht.
Een wijnwinkeltje bood drie flessen wijn aan voor € 5,00. Laten er nu ook Siciliaanse wijnen bij zitten. Onder andere de Nero d’Avola. Daar waren we het gauw over eens! We hebben nog een toren beklommen en besloten ter plekke dat we dit soort fratsen eigenlijk niet meer moeten uithalen. Houten trappetjes met stalen treden tussendoor en steil omhoog door een gat van 60 x 60 cm: er is een foto van! Om een uur of vier waren we weer thuis op de camping. Mooi weer maar een kouwe wind. ’t Is vandaag hier wel droog gebleven.
Morgen willen we naar Assisi, daar zien we waarschijnlijk Rinus en Anja weer. De auto was zo smerig dat ik ‘m maar even door de wasstraat heb gehaald voor € 6,-. Ziet er weer pico bello uit.

Geplaatst door zwit.too 12:26 Gearchiveerd in Italië Reacties (0)

Op de camping

3 x niks

19 °C
Bekijk Roma, here we come op zwit.too's reiskaart.

Woensdag, 11 mei 2016. Reppublica San Marino.
Vanmorgen regende het en dat is niet wat we in gedachten hadden. De auto en caravan zien er inmiddels niet meer uit! Geel stuifmeel + zwarte aanslag van het rijden: bah!
Gisteren maakten we kennis met Rinus en Anja Huybrechts (?) uit Rotterdam. We hebben bij hun een glaasje gedronken en kennis gemaakt.
We legden de hand op een routekaartje waar een supermarkt opstond. Titancoop heet het. Na 1,5 kilometer hadden we het te pakken en stapten binnen in een supermarkt (nou ja) uit het jaar 1980 of zo. Wat een Chaos en wat een rommeltje.
Maar wat we wilden hebben vonden we ook, dus geen klagen. De weg terug ging ook zonder problemen. We hebben hier gisteren ook gereden en we verbazen ons over de stijgingspercentages. ’s Middags hebben we niet veel gedaan, daar was het weer niet naar. Wel een tukje en een stukje boek gelezen van Tess Gerritsen. Anja en Rinus kwamen langs voor een drankje en een hapje.
Mooi om hun verhalen te horen. Ze zijn jonger als wij en Anja werkt nog 2 dagen in de week. Rinus heeft 1 werkgever gehad: de gemeente Rotterdam waar hij met Stadsontwikkeling te doen had. Op z’n 56ste mocht hij eruit en stortte daarna in een zwart gat! Nog lang niet rijp voor zijn pensioen.
Ze willen dezelfde kant op als wij de volgende dagen. Wellicht komen we elkaar nog eens tegen.
We hadden onszelf een pizzaatje beloofd op deze camping en ik kan je vertellen dat dat een lekkere was. Ik dacht een karafje witte wijn te bestellen, maar dat bleek een fles te zijn. Bij de caravan hadden we net dezelfde wijn gedronken: hij ging erin als Gods woord in een ouderling!
Morgen willen we naar de top van deze Reppublica om alles van boven eens te bekijken.
Hopelijk is het zicht beter dan vandaag.

Geplaatst door zwit.too 12:03 Gearchiveerd in Italië Reacties (0)

De mieren zijn hemelen

Zuid langs de kust

semi-overcast 22 °C
Bekijk Roma, here we come op zwit.too's reiskaart.

Dinsdag, 10 mei 2016, Repubblica di San Marino
Het heeft vannacht een klein beetje geregend. Dus is het een en ander is een beetje vochtig.
Maar de temperatuur is aangenaam genoeg voor een korte broek en een polo. Het plan was om langs de kust zuidwaarts te gaan. Bij de receptie maar even gevraagd hoe ik de eerste kilometers op moest pikken. Simpel, vanaf de camping links af en na ongeveer 2 kilometer de eerste afslag op de rotonde richting Chioggia. Daarna richting Ravenna volgen en dan ben je al een mooi stukje op weg. Maar wat viel dat tegen! We hadden verwacht de Adriatische Zee aan de linkerkant te zien, maar niets is minder waar. Industrieterreinen zover het oog reikt of Wadden-achtige stinkgebieden.
Pas na Ravenna werd het wat mooier en zagen we de Appenijnen aan de rechterkant opduiken. We werden een stukje Autostrada op gedirigeerd en dat schoot even lekker op. En het kostte maar €3,25 en de omgeving werd een stuk interessanter.
Bij Rimini was het even zoeken om naar San Marino te komen. We hielden ons maar aan de instructies van de MIA vast en dat ging dus verkeerd. We misten een afslag (dachten we) omdat er een vuilniswagen voor stond. Shit, al klimmend een stuk doorgereden tot aan een punt waar ik kon draaien om weer terug te rijden. Weer aangeland bij dat vuilniswagenpunt de combinatie aan de kant gezet en een lokaal gevraagd waar we zaten en waar we moesten zijn en, niet onbelangrijk, hoe er te komen. Hij begon steeds harder in het Italiaans tegen me tekeer gaan en dat begreep ik niet.
Ik heb hem een hand gegeven en afscheid genomen, onder het gemompel: ik vind het zelf wel uit.
En zo kwam het ook. Na 220 kilometer stonden we voor de camping Centro Vacanze San Marino.

Geplaatst door zwit.too 11:49 Gearchiveerd in Italië Reacties (0)

(Berichten 21 - 25 uit 50) « Pagina 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 »